Aktivni odmor na Fruškoj gori

Banja Vrdnik je okružena planinskim vencom Fruške gore koji je štiti od hladnih vazdušnih masa sa severa, što joj obezbeđuje veliki broj sunčanih dana tokom godine.
Manastir Vrdnik je jedan od najznačajnijih manastira na Fruškoj gori, poznat još kao i mala (ili Sremska) Ravanica jer su u njega bile prenete mošti sv. cara Lazara.
Banja Vrdnik je okružena planinskim vencom Fruške gore koji je štiti od hladnih vazdušnih masa sa severa, što joj obezbeđuje veliki broj sunčanih dana tokom godine.

Doživite prirodne vrednosti Nacionalnog parka "Fruška gora" prijatnim šetnjama, planinarenjem, biciklizmom, ribolovom, posmatrajući ptice, kroz biljno carstvo, rezervat divljači...

Jedan od najčešćih vidova aktivnog turizma na Fruškoj gori je šetnja. Staze su većinom obeležene, različitog stepena dužine i težine, neke ne traže mnogo napora, dok druge zahtevaju znatnu kondiciju. Staze vode do vidikovaca sa neponovljivim pogledima, kroz prelepe listopadne šume, preko livada, izletišta, seoskih puteva po brežuljcima obraslim voćnjacima i vinogradima u podnožju Fruške gore.

Ljubitelji planinarenja svake godine u prolećnim mesecima okuplaju se na već tradicionalnom fruškogorskom maratonu. Pored šetnje i planinarenja zatalasane predele Fruške gore možete upoznati i na "dva točka". Neodvojivi deo ove planine su njeni brojni manastiri, zato ne propustite priliku da upoznate i obiđete bar jedan od njih. Ljubiteljima dobrih vina predlažemo degustaciju kvalitetnih fruškogorskih vina uz prijatne zvuke sremskih tamburica u nekom od brojnih vinskih podruma. To je turističko iskustvo koje ne treba propustiti, jer se pored vina, u razgovoru sa ljubaznim domaćinima, može probati i kvalitetna hrana iz ponude sremačke i vojvođanske ukusne kuhinje. I na kraju posle dugih šetnji, planinarenja, aktivnog odmora... Predlažemo Vam da se odmorite i relaksirate u banji Vrdnik, "termalnom biseru" Fruške gore.

Zašto izabrati nas?

Uživanje u prirodnom ambijentu i komfornom smeštaju.

Aktivni odmor

Jedan od najčešćih vidova aktivnog turizma na Fruškoj gori je šetnja.

Istorija

Vrdnička kula (mađ. Rednak, Rednuk), kao deo nekadašnjeg utvrđenog grada Vrdnika, se nalazi nedaleko od Vrdnika,15km južno od Novog Sada na Fruškoj gori.

Preporuke

 • Pored termo-mineralne vode koju ima, banja Vrdnik je smeštena na Fruškoj gori, pa ćete udisati zdrav i čist vazduh koji nudi ova banja.

 • Banja Vrdnik je pozicionirana nadomak mnogih izletišta Fruške gore, sa kojih se pruža predivan pogled na Vrdnik ili šumska prostranstva koja ga okružuju.

 • Dobro pozicionirana, u blizini glavnih puteva, a okružena šumskim lepotama, banja Vrdnik je pravi izbor za sve posetioce.

Upoznajte banju Vrdnik

 • Manastir Vrdnik

  Sremska Ravanica

 • Vrdnička kula

  Spomenik kulture

 • Lazin vir

  Izletište

 • Zmajevac

  Vidikovac